الرئيسية / المستجدات / פרוטוקול ישיבת אנשי העסקים באזור נוף הארץ

מיום 31/12/2017

נוכחים:

ראש העיר ח”כ עיסאוי פריג עשרות אנשים עסקים

נושא על סדר היום: הסדרת אזור התעשייה וטיפול בצווי הריסה.

ראש העיר: למען האמת אני לא איש בשורות הפעם בשונה מפעמים קודמות אך מאחר והיוזמה לפגישה היא של אנשי העסקים הסכמתי להשתתף במטרה למצוא פתרונות. ראש העיר סוקר את השתלשלות העניינים , את שלבי הטיפול ואת הגורמים השונים שטיפלו בענין ו/או היו בקשר עם העירייה ממשרדי הממשלה השונים לרבות כב’ נשיא המדינה. בעלי העסקים איכזבו את ראש העיר דבר שהעמיד אותו במצב לא יפה מול הגורמים המוסמכים. לא יעלה על הדעת שהעירייה מתחייבת לא להתחיל בעבודות בניה ובחודשיים האחרונים יש 57 חריגות והתחלות בניה. דבר זה פגע באמינות העירייה וגרם לגורמים השונים לאבד אימון ולהימנע מלעזור לעירייה ו/או לתושבים . אנו לא נוכל בשלב זה למנוע את הריסות הבנינים החדשים ואף הישנים. לאחרונה אנו רואים התראות למבנים גם הישנים ולא רק להתחלות החדשות. הבניה החדשה הביאה אסון גם על הסככות הקיימות. אני חסר עצות ומוכן לשמוע את הצעותיכם המעשיות כיצד להתמודד עם המצב החדש שנוצר. יודגש כי אנחנו בעיריה בשלב מתקדם לבחירת מתכנן מאוד רציני כדי לקדם את התוכניות והבעיה שקו הכחול של התוכנית המוצעת גדל ל 2500 דונם דבר שיפגע סיכוי התכנון אך התושבים העמיד אותנו במצב הזה. בלית ברירה שיננו את התכנון לתכנון כללי ולא לתכנון פרטני ובמטרה לנסות ולשמור ככל שנתן על מקסימום מבנים. לאחרונה אף קיבלנו מכתב קשה מארז קימנסקי סגן היועץ המשפטי ואחראי על התכנון והבניה ובו איום על ביטול התכנון מתחמים 6-7 לאור ההפרות באזור נוף הארץ

חמדאללה עיסא: אנו מודים לראש העיר על הסקירה המפורטת ,על היושר והכנות ראשית על מנת להתמודד עם הענין באפון מידי על הנוכחים לבחור בועד אשר ייצג אותם בכל פניה ו/או בכל החלטה. כן אני מציע שכל הנוכחים יחתמו על התחייבות כי החלטה של הועד תחייב אותם בכל דבר וענין אחרת אין טעם בקיום ישיבות ומפגשים. הועד אמור לייצג את בעל העסקים השונים ו/או בעלי הסככות באזור נוף הארץ.

עאדל עיסא: האם כל מי שהתחיל בבניה מודעים לעובדה כי הם ביצעו בניה ללא חוקית ?

ראש העיר: אני מניח שכולם ו/או רובם יודעים שכן הם קיבלו צווים ו/או התראות מהאכיפה אך על אף שקיבל צווים ו/או התראות הם לא עשו דבר והמשיכו בשלהם.

מונדר בדיר: אני מציע להתמקד בהוצאת היתרים לדירי צאן ואז אפשר לטעון כי לפחות חלקם מחזיקים בהיתרים והבעיה תהיה רק בשימוש .

ראש העיר: אני חייב להבהיר כי התכנסו לטפל בשימוש ולא רק בצווי הריסה. בעקבות חוק קמינסקי דין המשתמש כדין הבונה ללא היתר והוא יקבל קנס יומי ואף מינהיל כמשתמש. אנחנו הגענו למצב שאי אפשר למנוע ביצוע הריסות.

נימר טאאה: אני מציע להרוס את כל הבניה החדשה באופן מידי ובמיוחד כל ההתחלות הבניה בחודשים האחרונים וזאת כדי למנוע פגיעה באחרים בהתחשב בעובדה כי כל אלה שבנו יש להם סככות ישנות.

אבו נאגי: אני מציע להתחייב להרוס את 57 מבנים שנבנו בחודשיים האחרונים ובמקביל לדרוש להקפיא לגבי היתר.

ד”ר מאגד עיסא: אני בעד בחירת ועד אשר ייצג את בעלי העסקים בכפוף לכך שיתחייבו כולם ללא יוצא מן הכלל להסמיך את הועד להרוס, במידת הצורך, כל מבנה ואף להודיע לבעל העסקים מראש כי כל צד שלא ישתתף פעולה ולא יהרוס ישא בתוצאות לרבות הריסה שתבוצע ע”י האוצר על כל העלויות הכרוכות בכך.

ראש העיר: אני אשדל לשכנע את הפיקוח ברצינות אנשי העסקים והרצון שלהם לקיים התחייבות שיקחו על עצמו בשם כל התושבים. להערכתי קיים סיכוי שהישיבה תתקיים עד 15/1/2018 ואין בעיה שהועד שיבחר ישתתף בישיבה וישמע אף ישמיע את דברו. יש לבוא בהצעה מגובשת לפיקוח ולהתחייב עליה ואף נעמוד כדי שיהיה סיכוי כלשהו לתכנון ולנסות למנוע ביצוע צוו הריסה למבנים הישנים .

טארק פריג: תפקיד הועד להסביר לכל בעלי העסקים שבנו את חומרת מעשיהם והשלכות על יתר בעלי העסקים .

חמדללה עיסא: יש להבטיח שהועד יהיה שותף עם העירייה בתכנון ויחווה את דעתו בקשר לתוכניות העתידות לרבות טבלת האיזון . שכן יתכן מצב כי לאחר התכנון יחויבו חלקם להרוס כדי לדאוג לכבישים ורחובות.

ראש העיר: ללא התכנון לא ניתן להתקדם ולקיים פגישות עם האחראים. אנו מצידנו נשתף פעולה עם הועד ואף נשתף אותם בבחירת המתכנן וההתלבטיות שיש לנו בקשר עם התכנון. אני רוצה תכנון מקצועי גרידא ולא משנה מי ובאיזה מתכנן יבחר הדרג המקצועי העיקר שיהיה מקצועי ביותר, זריז וזמין. אני דווקא רואה צורך חיוני בבחירת ועד.

סאם סרסור: אני מציע שהעירייה תהרוס את המבנים שקמו בניגוד להסכמים.

חמדאללה : הועד יכול להיות שותף בתכנון העתידי וישפיע לטובת הכלל אך על מנת שישפיע יש להעניק את מלוא הסמכויות. חברי הועד שנבחרו:

סאם סמיח סרסור: 054-8080809 ד”ר מאגד עיסא: 050-5286617. איסמאעיל בדיר: 052-6163010 עאזם טאהה: 050-5297987 איוב פריג: 054-3222400. מערוף סרסור: 053-7791184 עבד אלטורי: 050-5502124. סופיאן טאהה: 05-5674400 יוסף עומראן עאמר: 054-2332666.

זאהר טאהא ראש העיר, חמדללה עיסא ואחרים: אנו צריכים את חתימותיכם על ההחלטות לרבות בחירת הועד כדי שהדבר יחייב אותכם ואת האחרים שלא נמצאים.

השתתפים אשר חתמו :

רסמי סרסור, פחרי אלגוברה, אבן ברי נבראו, עאמר עומר, דאוד עדנאן, עאדל עיסא, מערוף סרוסר, מאגד עיסא, מוספטא פריג, אקרם פריג, יחיא עיסא, עאטף אבו מוסא, נימר טאה, סופיאין סרסור, מראון אלעודאת, תאופיק רגא דאוד, טהה זאהר, איסמאעיל בדיר, והבי עומר עיסא, יאסר אלטורי, מרעב ריאד, אחמד רגא, יוסף עאמר,עמר, סאם סרסור, רפאעי עאמר, וחיד טאה, דאוד רשאד, נור דאוד, עזאם סרסור, האני עיסא, הוושם טאה, טאהה עבד, טאה עבד אלטיף סופיאין טאהה

MOnakasah (1)

מכרז מנהל/ת חשבונות