Home / חדשות / כרוז של עיריית כפר-קאסם

כרוז של עיריית כפר-קאסם

לבני ערינו היקרים ..

אנו מניחים בין ידיכם את התפתחויות המפות בעירנו כפר קאסם, על מנת להימנע מלכנס בתוך מערבולת של בלבול ומסתורין.

כולנו יודעים כי תכנית המתאר האחרונה הייתה בעידן של ראש העיר לשעבר אבריהם צרצור "אבו אל-סיד" בשנת 1993.

בעזרת השם ולאחר מאמץ אינטנסיבי הצלחנו לחזור לאותו הישג היסטורי ובכן אושרה תוכנית  המתאר בכפר קאסם בחודש מאי 2015.

אבל החלטנו שאנחנו חייבים להבהיר את עמדתנו  בפרטיה , כדי לשים אתכם  בתמונת האמת:

היום יש לנו בכפר קאסם תוכנית מתאר מאושרת מס 'ק / 2/3000, לפיה כפר קאסם מחולקת ל 7 מתחמים של בנייה , ולכל מתחם יש מפה מפורטת מיוחדת.

לאחר קושי רב  נוסף שתי תכוניות מפורטות לאזור הדרומי "אלשעב"

ק / 261 ו ק / 262 מאושרות  ועם טבלאות איזון, אנו  מבשרים לאזרחים באזור זה שתוכלו להתחיל להנפיק היתרי בנייה  דרך ועדת קסם מידית .

באשר לשאר המתחמים ופרטיהם:

מתחם 1 – באזור " עאמר מטר " ואדמות  "אבו שנאעה":

במתחם זה יש לנו מפה מפורטת אשר הופקדה בוועדה המחוזית, והיא כעת נמצאת בשלב של הגשת התנגדויות  של התושבים, תוך חצי שנה תושבי האזור יכולים להנפיק היתרי בנייה, אז אנו פונים לבעלי הקרקע להתאזר בסבלנות ולא לבנות ללא היתר.

מתחם 6 ו -7 – אזור צפון מערב:

התכנון באזור זה מופקד בידי משרד השיכון, ואנחנו נמצאים במרחק  צעד אחד בלבד של כניסתה של התוכנית ל- ותמ"ל –" ועדת דיור לאומית", וכי צריך 6 חודשים לאישור סופי של כל המפות לאחר כניסתה ל ותמ"ל , באזור ובכך אנו מסירים איום ההריסות במתחמים אלה ומאפשרים לתושבים להנפיק רישיונות לכל הבתים. עם לקיחה בחשבון שאנו שוקדים במקביל על טבלת האיזון.

אבל על מנת להכניס את התוכניות ל ותמ"ל  זה מלווה  בתנאים קשים . על התושבים ובעלי הקרקע להבין אותם, החשוב ביותר מבניהם  הוא איסור מוחלט של הבנייה במתחמים אלו ולו לא מטר אחד במהלך ששת החודשים הקרובים, וכי כל בניה של תושב אחד , מהווה סכנה לתושבי האזור בפרט ולתושבי העיר בכלל , ובסופו של דבר זה יגרום לעיכוב בתכניות  והריסת הבתים.

לכן, עיריית כפר קאסם תעמוד מול כל בנייה חדשה באזור, ואנו נהרוס בעצמנו כל בניה חדשה אשר מהווה בעצם תוקפנות על כל תושבי כפר קאסם בשעה קריטית זו.

מתחם אזור תעשייה חדש וקריית ההייטק – ליד תחנת דלק ג'מיל סוס

המפות של האזור הזה  הופקדו בוועדה המחוזית לאישור הסופי , אנו מעריכים  שתוך 6 חודשים יאושרו.

בינתיים, מחלקת הנדסה בעיריית כפר קאסם עובדים על מפה חדשה להרחבת אזור התעשייה ולהקים אזור לוגיסטי (בדומה ללב הארץ) צפונית של הרחוב, אשר משתרע מהבית של "אבו פטין עיסא"  אל "הקאנטרי" ואשרור כל הבתים שנבנו באזור, אבל בתנאים של אי בנייה באזור המיועד במהלך תשעת החודשים הקרובים , עד אישור התוכניות.

אזרחים נכבדים ..

כל בנייה ללא היתר עכשיו, ו/או פלישה לקרקע ורחובות ציבוריים הוא מעין התקפה על כפר קאסם בכלל ,  דבר שיגרום לעיכוב התקדמות אישור המפות  , ויגרום להנפקת צווי הריסה חדשים, לרבות ביצוע הצווים הישנים.

מעשים אינדיבידואלים ובלתי אחראיים  לא משרת אף אחד, וזה יפגע במאות זוגות הצעירים וחלומם מלבנות בתים חדשים , כי הרוב המכריע של הקרקעות שתאושרנה מכילות תוכניות לבניית דירות לזוגות צעירים , דבר שעמלנו עליו רבות.

תכניות מתאר אלו , ענות על הצרכים של רוב תושבי כפר קאסם מכל הצדדים, בין היתר , הכשרתם של כל הבתים אשר נמצאים בסכנת הריסה, הכשרת קרקע דיור באזורים שונים עבור הזוגות הצעירים, והקמת אזורי תעשייה ומסחר של חדש.

ראש העירייה עורך הדין עאדל בדיר מקיים בימים אלה פגישות רבות עם ראש המדינה ועם משרדי האוצר והפנים ונציגי המשטרה. מפגשים אלה מלווים בקנה אחד עם כל ההליכים המתנהלים על ידי צוות הנדסה על מנת לסיים תיק זה , ולהגיע לחוף המבטחים.

אנו קוראים לתושבים  לגלות אחריות ולא להיות פזיזים, ולהישמע  לקריאות שלנו . חוסר ההיענות  תהווה סכנה מידית אל תושבי העיר.

אנו ממשיכים לפעול כדי לבנות כפר קאסם מודרנית ומפותחת.

אנו מעריכים מאוד את העבודה של מהנדסי עיריית כפר קאסם , מוקירים וגאים בהם

עיריית כפר-קאסם